Geen producten (0)

 

PSITTACUS

Psittacus is een lekker ruikend en een zachte pelletsoort. Puur natuur, lekker, gezond, zelfde kleur en zelfde vormpjes.
Natuurlijk vol met vezels en andere ingrediënten waar uw vogel(s) het erg goed op doen. Alle Psittacus producten zijn zonder toegevoegde suikers en zonder toevoegingen van kleurstoffen. Alle Psittacus producten zijn gefabriceerd met NON-GMO ingredienten.

Wij waren blij verrast toen wij de Psittacus de eerste keer gaven aan onze eigen papegaaien, ze aten het gelijk. Onze Grijzeroodstaart (genaamd Crocy) hebben wij jaren en jaren geleden overgenomen van andere eigenaren omdat deze te erg getraumatiseerd was, weinig pelletsoorten at onze grijze en eigenlijk was onze Crocy altijd een beetje down en sikkeneurig hij zat nooit echt lekker in zijn vel. Nu naar een aantal weken de Psittacus gegeven te hebben die ze trouwens heel goed eten zien wij sinds enkele dagen een verandering in zijn gedrag, onze Crocy wordt vrolijker, zingt en fluit erop los ook als er visite erbij is, praat als brugman en is niet meer zo down. Het karakter veranderd positief, hij wordt liever. Nog een ander bijkomstigheid is dat Crocy van alle andere pelletsoorten de helft op de grond gooide, maar het bakje met Psittacus pellets eet hij geheel leeg en mot ontzettend weinig. Al met al zijn wij zeer tevreden over de Psittacus en wij niet alleen, onze papegaaien zijn er dol op.

 

ROUDYBUSH

Dit is ook een zeer goed voeder met een lekker ruikende natuurlijke geur, vooral de California Blend ruikt verschrikkelijk lekker. Het voer is puur natuur.
De ene vogel heeft voorkeur voor zachte pellets terwijl de andere vogel verzot is op hardere pellets. Roudybush is een harde pellet, vol vezels en natuurlijke ingrediënten. Geen kleurstoffen, geen toegevoegde suikers en vrij van GMO.

 

 

OPTIBIRD

Mensen die over willen stappen van Harissons naar een andere pelletsoort moeten eens Optibird proberen. De vorm en de hardheid van de brok is nagenoeg gelijk. Dit voeder wordt goed gegeten, maar er is hier 1 nadeel bij en dat is de overgangsfase qua gewenning. Sommige vogels zullen de eerste paar weken een stinkende ontlasting hebben, dit gaat over als de vogel geheel gewent is aan Optibird. Dit hoeft echter niet te gebeuren maar het kan, 50 procent zal even een periode niet lekker ruikende ontlasting hebben en die andere 50 procent zullen er geen last van hebben. Optibird is ook kleurstof vrij en zonder toevoegingen van suikers.

 

ONZE BEVINDINGEN

Wij krijgen vaak de vraag waarom wij de gekleurde pellets uit ons assortiment hebben gehaald, de redenen hiervan zijn de kleurstoffen. Je hebt kleurstoffen in verschillende soorten, veel kleurstoffen zijn risico vol voor mensen en zeker voor dieren. Wij van HOCA en Parrot Paradise zullen geen gekleurde pellets meer gaan opnemen in ons assortiment of het moeten pellets zijn die gekleurd worden zonder risico volle kleurstoffen maar die hebben wij tot vandaag de dag nog niet gevonden. 

Waarom toevoegingen zoals kleurstoffen ?

Waarschijnlijk om het voeder aantrekkelijk te laten lijken voor de eigenaren, maar helaas met een kanttekening, namelijk dat aan bepaalde kleurstoffen E Nummers verbonden zijn en deze lijst is openbaar te bekijken, je hebt risico volle en niet risico volle kleurstoffen, bekijk de lijst en neem uw verpakking erbij van welk voer dan ook.

Kijk NIET naar het opgeplakte etiket in de Nederlandse taal van de importeur maar op de ingrediënten lijst van de originele verpakking, staat vaak op de zijkant van de verpakking. Op het etiket met Nederlandse vertaling wordt haast nooit de kleurstoffen vermeld, dit noemen wij misleiding en het is in feite strafbaar.

Hieronder de link van een toxicology of Food Dyes rapport wat betreft kleurstoffen in voedingen. (rapport is publiekelijk te lezen).

Rapport Toxicology of Food Dyes (Kleurstoffen)